5 tips bij het kiezen van een desktop

Welke desktop kiezen? Een desktop is ideaal voor thuis of op kantoor. Wel is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden bij het kiezen van een desktop. Zo zijn bijvoorbeeld de opslagruimte en de processor van je desktop belangrijk. Ben je een gamer? Kies dan voor een kwalitatieve gaming desktop met een knaller van een grafische kaart.

Heb je geen idee waarmee je nog allemaal rekening moet houden wanneer je een desktop koopt? Lees hieronder onze 5 tips bij het kopen van een desktop of ga langs bij je lokale winkel!

Ga langs bij de winkel in je buurt

Anker

[]

1. Welke desktop kiezen?

Anker

[]

Gaming PC

Gaming pc

Game je graag en zoek je een desktop die krachtig genoeg is voor je games? Dan heb je een gaming desktop nodig met een krachtige grafische kaart. Deze grafische kaart of videokaart zorgt ervoor dat je beeld hebt op je beeldscherm.

Wil jij vooral eenvoudige en oudere games spelen zoals de Sims of FIFA? Dan volstaat een basis videokaart. Ben jij van plan om in 4K of ultra HD te gamen, dan kijk je beter voor een GTX of RTX kaart. Is dit Chinees voor jou? Geen zorgen! De vakman in je buurt geeft je graag verder uitleg.

Wanneer je wil gamen zonder haperingen, heb je een ook goede processor en een groot RAM-geheugen nodig. We raden je aan om minimum 8 GB RAM-geheugen te nemen en om te kiezen voor een Intel Core i7 (of hoger) of een AMD Ryzen 7 processor. Je gaming pc zal altijd snel werken en alle taken vlot uitvoeren.

Ontdek onze gaming pc's

All-in-one PC

All-in-one pc

Heb je niet veel ruimte of wil je niet sleuren met een zware desktopbak? Een all-in-one pc is de ideale combinatie van een desktop én een beeldscherm in 1! Bij een all-in-one pc zit alles netjes weggewerkt in je beeldscherm. Zeg vaarwel tegen die vervelende kabels en zeg hallo tegen een stijlvol en opgeruimd bureau.

We hebben all-in-one pc’s in verschillende formaten, resoluties, opslaggeheugens en werkgeheugens (RAM). We raden je aan om minstens 8 GB RAM-geheugen te nemen. Bewerk je graag foto’s of video’s? Dan is een 16 GB RAM-geheugen zeker geen overbodige luxe.

Ontdek onze all-in-one pc's

Anker

[]

Zakelijke PC

Zakelijke desktop pc

Heb je een desktop nodig voor op kantoor? Kies dan een zakelijke desktop pc. Zakelijke desktops werken doorgaans met Windows 10 Pro en beschikken meestal ook over een speciale chip waardoor jouw privacygevoelige informatie goed beschermd wordt.

Is je zakelijke desktop pc stuk? Geen probleem, want je krijgt bij aankoop van een zakelijke desktop er een snelle servicegarantie bovenop. Hierdoor zit je nooit lang zonder desktop.

Wil jij niet zo’n bombastische lompe desktopbak? Goed nieuws! We hebben zakelijke desktop pc’s in grote en kleine maten. Zo klein dat je ze gewoon achter je scherm kan zetten of hangen en niemand ze zal zien.

Ontdek onze zakelijke desktop pc's

iMac

iMac

Naast de desktops die werken met Windows, hebben we ook pc’s die werken met macOs. Dit is het krachtige en gebruiksvriendelijke besturingssysteem van Apple. Ook bij een iMac zit alles mooi ingewerkt in het beeldscherm.

Daarnaast zijn de iMac’s verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren. Je zal je ongetwijfeld een desktop vinden die past op je bureau.

Ontdek onze iMacs

Anker

[]

2. Hoeveel opslagruimte heeft mijn desktop nodig?

Hoeveel opslagruimte je nodig hebt, is afhankelijk van wat je precies wil opslaan. Ben je iemand die vooral Word-bestanden en kleine afbeeldingen moet opslaan? Dan volstaat 500 GB zelfs al.

Wil je veel foto’s of video’s opslaan? Dan raden we minimum 1 TB aan.

Heb je toch nog opslagruimte te kort? Koop dan één van onze externe harde schijven en sla nog meer data op!

Homme avec PC puissant
Anker

[]

Processor

3. Welke processor heeft mijn computer nodig?

Een processor zorgt ervoor dat je programma’s vlot werken op je desktop en dat je geen last meer hebt van haperingen. Kies daarom voor een goede processor. Denk daarbij ook na over waarvoor jij je desktop precies wil gebruiken. Wil je basic dingen doen, zoals surfen, teksten schrijven, sociale media bekijken …? Dan is een lichte processor (Intel® Core™ i3 of i5, AMD Ryzen 3 of 5) ideaal voor jou!

Ben je eerder iemand die graag foto’s, video’s of muziek bewerkt? Dan heb je een zware processor (Intel® Core™ i7, AMD Ryzen 7 of hoger) nodig.

Anker

[]

4. Hoeveel RAM-geheugen heb ik nodig?

Het RAM-geheugen bepaalt de snelheid van je desktop. Wil je dat je desktop snel werkt? Ben jij iemand die altijd veel tabbladen open heeft staan? Of bewerk je regelmatig foto’s en video’s? Kies dan maar zeker 16 GB of hoger.

Herken jij jezelf niet in bovenstaande voorbeelden? Keep it simple en kies voor 8 GB RAM-geheugen. Je desktop zal misschien iets minder snel werken dan bij een RAM-geheugen van 16 GB, maar je zal ook minder betalen.

Ontdek onze desktops

RAM-geheugen
Anker

[]

5. Wat is de prijs van een desktop?

De prijs van een desktop is een belangrijke factor in het keuzeproces van je nieuwe desktop. Daarom moet je voor jezelf uitmaken waarvoor jij je desktop vooral wil gebruiken. Een all-in-one desktop is wat goedkoper, maar heeft minder opslagruimte. Een zakelijke desktop pc is dan weer iets duurder, maar heeft wel meer extra functionaliteiten zoals een betere beveiliging van bestanden.

Weet je niet of je moet kiezen voor een all-in-one desktop of een iMac? Wil je meer info over welke processor bij je past? Ga dan zeker eens langs bij je lokale winkel.

Anker

[]

Wil je graag nog meer informatie over onze desktops? Ga dan zeker eens langs bij de vakman in je buurt.

Vind de vakman in je buurt

Anker

[]